Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saraç Açıklaması

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Saraç, sürücü belgesi almaya hak kazanmış vatandaşların yıl sonuna kadar sürücü belgelerini almamaları durumunda belgelerinin iptal olacağı yönündeki bilgilendirmelerin eksik ve yanlış olduğunu belirtti.

Yıl sonunun yaklaşmasıyla sürücü sertifikalarını ehliyete dönüştürmek isteyen vatandaşlar, dosyalarının yanacağı korkusuyla trafik tescil şubelerine yöneldi. Bunun yanlış ve eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını belirten Saraç, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ehliyet almaya hak kazanmış kişilerin tescil şubelerinde gereksiz bir yığılmaya neden olduklarını dile getirdi. Sürücü belgesi almaya hak kazanan ve aday dosyalarını ehliyete çevirmeyen vatandaşların 31 Aralık 2014'e kadar trafik şubelerine gitmemeleri halinde dosyalarının yanacağı yönündeki bilgilerin yanlış olduğunu kaydeden Saraç, şöyle devam etti:
''Konuyla ilgili 29 Mayıs 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğiyle ilgili yazıya göre, geçmiş dönem sertifikalarının geçerlilik süresi yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürülür. Belirtilen süre içerisinde sürücü belgesiyle değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer.''
Saraç, bu yönetmeliğe göre belirtilen tarihten önce sertifika alıp ehliyete çevirmeyenler için son günün 31 Aralık 2014 değil 29 Mayıs 2015 olduğunu belirterek, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra sertifika alanların ise 2 yıl içerisinde trafik şubelerine başvurabileceğini aktardı.
Ehliyetlerini almayı erteleyenlerin genelde ev hanımı ve maddi yeterliliği olmayan vatandaşlar olduğunu öne süren Saraç, bu konuda hem ücret olarak hem de süre olarak kolaylık tanınması gerektiğini dile getirdi.
Kaynak: AA