İnternet Bağımlılığı Konulu Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buldu

Kağıthane Belediyesi'nin internet bağımlılığı ve sosyal paylaşım sitelerinin tehlikelerine karşı öğrencileri korumak için verdiği eğitim seminerleri destekleyen “İnternet Bağımlılığı” konulu şiir, kompozisyon, mektup yarışmalarının ödülleri sahiplerini buldu.

İnternet Bağımlılığı Konulu Yarışmada Ödüller Sahiplerini Buldu

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Bilişim Teknolojileri Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Yeşilay'ın desteğiyle düzenlediği eğitimler kapsamında ilçedeki 14 liseden yüzlerce öğrenciye internet bağımlılığı, sosyal ağların zararları konusunda eğitim verildi.

Tamamlanan eğitimlerin ardından başlatılan “İnternet Bağımlılığı” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, STK yönetici ve üyeleri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları ile birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre Eğitim Projesi (ÇEP) kapsamında gerçekleşen projede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Kılıç, “Hepimizi mutlu eden güzel bir çalışma oldu. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. ÇEP projesi kapsamında ilkokullarımızda, ortaokul ve liselerimizde her yıl programlar yapıyoruz. Bu yıl da yine Bilişim Teknolojileri Derneği ve Yeşilay ile birlikte internet bağımlılığı konusunu liselerimizde işledik. Çocuklarımız şiir, kompozisyon alanlarındaki yarışmalarla düşüncelerini bizlerle paylaştılar. Çocuklarımızın düşünceleri bizler için çok önemli. Çocuklarımızın düşüncelerini bizlerle paylaşması için düzenlenen yarışmayı, güzel bir ödül töreniyle tamamlıyoruz. Fikirlerini, internet bağımlılığına yönelik düşüncelerini ve eğitimlerde öğrendiklerini kendi cümleleriyle kaleme alan çocuklarımızı tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Jüri üyeliğini Dr. Esra Egüz ve Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın yaptığı yarışmada Mektup Yarışması Birincisi Kader Nur Er, Şiir Yarışması Birincisi Nursena Taştan ve Komposizyon Yarışması Birincisi Derya Geyik'e birincilik ödülü olarak laptop kazanırken, yarışma ikincilerine tablet, üçüncülerine de bisiklet takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere ise mansiyon ödülleri verildi.

Öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler sahneye davet edildi. Protokolün elinden hediyelerini alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansırken çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.
Kaynak: İHA