Bozkurt'ta Çiftçilere Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Bozkurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı.

Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, çiftçilerin çalışkan ve istekli olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

"Çiftçilerimizden gelen talepleri değerlendirerek, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diyen Gökoğlu, "Ceviz fidanı alan vatandaşlarımız, inşallah bu fidanlardan bol ürün elde ederler" ifadesini kullandı.
İlçe Tarım Müdür Hülya Karaaslan da dağıtılan fidanlarla 30 dekar ceviz bahçesi kurulacağını vurgulayarak, "Bugün dağıtılan 480 fidan ile 18 çiftçi tarafından 30 dekar ceviz bahçesi kurulacak. Fındık ve kestanenin yanı sıra, ilçe ekonomisine katkıda bulunan ceviz son yıllarda en çok dikilen meyve fidanı haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.
Karaaslan, Bozkurt'a 2 bin ceviz fidanı dikildiğini kaydederek, "Bu dikimlerle birlikte yıllık 2 bin civarında ceviz fidanı dikiliyor. Tarım alanlarının az olduğu ilçemizde 10 dekar üstü bahçeler kurulmaya başlandı. Ceviz yetiştiriciliğini geliştirme projesiyle düzensiz sık dikim, dikilen çeşidin bilinmemesi gibi verim sorunlarının giderilerek, kaliteli ve verimli bir yetiştiricilik hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA