Siirt'te Hastane Çalışanlarına Ruh Sağlığı Eğitimi Verildi

Siirt Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ince hastane çalışanlarına ruh sağlığı ile ilgili eğitim verildi.

Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda Psikiyatri Doktoru Emine Müjgan Karlı ve Dr Özlem Helin Çarkıcı tarafından çalışanlara eğitim verildi.

Burada konuşan Karlı, eğitimle vatandaşa, hastane çalışanlarına ve doktorlara şizofreni hastaları hakkında bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Karlı, ruh hastalarının topluma katması, burada yaşantılarına devam etmesi ve faaliyetlerde bulunması gerektiğini vurguladı.
Merkezde yürüttükleri çalışmalara değinen Karlı, şöyle konuştu:
"Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde şizofreni gibi hastalara çeşitli terapiler yapıyoruz. Bu terapi, uğraş terapisi, müzik terapisi, el sanatları ve bunun gibi düzenli olarak bir doktor bulunduğu, bir psikiyatri doktorun bulunduğu ortam yaratmaya çalışıyoruz. Sadece merkeze gelen hastalara değil aynı zamanda ev ziyaretlerinde bulunarak hastaları evlerinde takip ediyoruz."
Çarkıcı ise ruh hastalarının tedavilerinde ailelere önemli bir iş düştüğünü ifade etti.

Ailelerin, psikiyatri ve şizofreni aile bireyleri olması durumunda bunları doktora getirmesi gerektiğini kaydeden Çarkıcı, "Aileler, hastaları Toplum Sağlık Merkezi'ne getirip, buradan faydalanmalarını sağlamak gerekiyor" dedi.

Katılımcılar, eğitimin ardından ruh hastaları tarafından yapılan el sanatları ve resim sergisini gezdi.
Etkinliğe, Siirt Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can katıldı.

Kaynak: AA