Kastamonu'da Muhtarlar Ayı Saldırılarına Karşı Bilgilendirildi

Kastamonu'da ayı saldırı vakalarının artması nedeniyle , Bozkurt ve LJatalzeytin ilçelerinde muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mezardan cenaze çıkarttığŸı iddia edilen, aç kalması nedeniyle arı kovanlarına zarar veren ayılara karşŸı Bozkurt'ta Halk EğŸitimi Merkezi Salonu'nda, LJatalzeytin'de ise şžehit Engin Açıkgöz LJok Programlı Lisesi'nde Orman ve Su İşŸleri İl şžube MüdürlüğŸü ekiplerince muhtarlara bilgiler aktarıldı.
Müdürlükte görevli yaban hayatı mühendisi Seda LJakar Bulut, toplantılarda yaptığŸı konuşŸmada, kırsal alanda yaşŸayan vatandaşŸların tek başŸına ayıların yaşŸam alanında gezmemeleri uyarısında bulundu.
Ayıların insan sesinden ürktüğŸünü, bundan dolayı yürürken ses çıkartılması gerektiğŸini anlatan Bulut, "Kastamonu doğŸa harikası bir yer, evlerimiz de ormanın içinde. Bu yıl kuraklık ve don oldu. Yaban meyveleri ürün vermedi, yetişŸen ürünleri de topladık. Kendi kendimize onların yaşŸam merkezlerine müdahale ettik. Böylece ayıları yerleşŸim yerlerine çektik" diye konuşŸtu.
Bulut, vatandaşŸların özellikle ayı yavrusu gördüklerinde merak ederek hayvana yaklaşŸmaması gerektiğŸini vurgulayarak anne ayının da yakında olacağŸından böyle durumunda bölgeden uzaklaşŸmakta yarar olduğŸunu dile getirdi.
Toplantıya katılan muhtarlar da yaşŸam merkezlerine inen bozayıların tedirginlik yarattığŸını, sorunun kısa sürede çözülmesi gerektiğŸini dile getirdi.
Kastamonu'da bir süre önce ayılar iki mezardaki cenazelere yönelik saldırıda bulunmuşŸ, bazı üreticilerin de arı kovanlarına zarar vermişŸti.
 
Kaynak: AA