Yakutiye Belediye Başkanı Korkut'a Ziyaret

İstanbul Eyüp Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cahit Özaslan, 30 dernek üyesiyle Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret etti.

Korkut, konuklarına, çalışmaları ve belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Özaslan, Erzurum'un iyi yönde değiştiğini belirterek, özellikle kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan çalışmaların değerli olduğunu söyledi.

Her yıl Erzurum'a geldiklerini anımsatan Özaslan, şöyle konuştu:
"Her ziyaretimizde şehirdeki değişimi de gözleme şansımız oluyor. Yakutiye, önemli değişimleri gösteriyor, bizler de buna tanıklık ediyoruz. Belediye Başkanımız Korkut, bu anlamda önemli işlere imza attı, atıyor. Erzurum'un merkezinin baştan aşağı yenilenmesi sevindirici bir gelişme. Şehir gezimizde Yakutiye'nin kentsel dönüşüm alanlarını görme şansı bulduk. Eski viranelerin kalkıyor olması doğru bir adım. Şehir gecekondudan ve viranelerden kurtuluyor."
Aynı zamanda Eyüp Belediyesi Meclis üyesi olan Özaslan, 3 gün boyunca Erzurum'da tarihi ve turistik yerleri gezeceklerini belirtti.

Korkut ise ziyarette dernek yönetici ve üyelerine İstanbul Kapı, Üç Kümbetler, planlaması yapılan Gürcükapı Cami Çevresi Projesi, Gümrük Hanı ve çevresi meydan projesi hakkında bilgi verdi.
Kentsel dönüşümün Erzurum için zorunluluk olduğunu ifade eden Korkut, "Şehri başka türlü kurtarabilme şansınız yok. Kötü yapılaşmayı ortadan kaldıracaksınız, tarihe saygılı, çevreyle uyumlu modern ve çağdaş bir yapılaşmaya yol açacaksınız" diye konuştu.

Kaynak: AA