Kahta Myo Öğrencileri Ter Döktü
Kahta MYO Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünde okuyan öğrenciler, okudukları bölümde özelikle uygulamalı bilgilere sahip bir uzman olmak için ter döküyor.
Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulunda (MYO) bankacılık ve sigortacılık bölümünde okuyan öğrenciler teorik derslerin yanında üçerli ve beşerli grupları halinde Kahta'daki bankaların işleyişini anlatan sunumlar yaptı.
Öğrencilerin hazırlamış oldukları sunuma Kahta Vakıfbank Müdürü Recep Sert, Kahta MYO Müdürü Doç. Dr. İlkan Ali Olgunoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Kahta MYO Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Gülşen Kırpık, öğrencilerin öz güvenlerini arttırmak için böyle uygulamalı bir eğitim yapmayı uygun gördüğünü belirtti.
Kırpık, “Bizim dersimiz bireysel ve kurumsal bankacılık hizmetleri dersi. Ben dersimi öğrencilere teorik olarak anlatıyorum. Daha sonra öğrencileri üçerli ve beşerli gruplara ayırıyoruz. Öğrenciler Kahta’daki bankalardan birini seçerek o banka ile ilgili işleyişi hakkında birer bilgi sahibi oluyor. Seçtikleri bankanın müşterilerine nasıl hizmetler verdiğini araştırıyorlar. Yani bir banka bireysel ve kurumsal hizmet noktasında neler sunabiliyor.
Sonra burada edindiği bilgilerle diğer bankalar arasındaki rekabeti görmüş oluyor. Bankalar arasındaki hizmet farklılıklarını görüyor. Ürün farklılıklarını görüyoruz. Birde öğrencilerimizin grup çalışmasını görüyoruz. Yani bir grup halinde neler yapılabileceğini görmüş oluyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi desteklemiş ve motive etmiş oluyoruz. Kendilerine biraz daha cesaretli bakmalarını katkı sağlıyoruz. Özgüven sağlamış oluyoruz. İnisiyatif kullanma beceresi geliyor. Çünkü sunumda aksiyonu serbest bırakıyoruz. Öğrenciler sunumlarını istediği gibi sunabiliyor. Öğrenciler Vakıf Bankı anlattılar. Gidip Kâhta’daki Vakıf Bankası Müdürü Recep Sert ile görüşmüşler. Banka müdüründen destek istemişler. Müdür beyde okulumuza teşrif ettiler. Önümüzdeki haftalarda diğer bankalarla çalışmalar olacak. Öğrenciler kendileri araştırıp hem teorik olarak hem de pratikte görmüş oluyorlar. Öğrenciler böylelikle derse aktif katılmış oluyorlar. Görsel işitsel eğitim almış oluyorlar” dedi.