Bilecik Pomem'de 'Çilek Tarımı' Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü'nde, Pazaryeri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün "Çilek tarımı" hakkında bilgilendirme yaptı.

Pazaryeri Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, POMEM'deki tanıtımda, küreselleşen dünyada tarım alanında söz sahibi olabilmek için rekabetçi piyasa koşullarına uyum sağlamak gerektiğini belirterek, bunun da ancak teknolojik koşullarla mümkün olabileceğini bildirdi.
Apaydın, refahın arttırılabilmesi için özel ve kamu kurumlarının üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Bilecik POMEM Müdürü Mesut Çelebi de polislik mesleğinin meşakkatli ve zor bir meslek olduğuna değinerek, eğitimin sadece mesleki eğitimle sınırlı kalmaması, insanın sürekli kendisini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiğini kaydetti.


İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş ise çilek tarımının bölge tarımı için son derece uygun olduğunu dile getirerek, çilek tarımı yaparak küçük ve parçalı arazilerin verimli hale getirmenin mümkün olacağını sözlerini ekledi.
Kaynak: AA