Mardin'de Açık Havada Tiyatro Keyfi

Polonya'dan gelen Teatr Biuro Podrozy Tiyatrosu, 5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında Kızıltepe ilçesinde açık havada sanatseverlerle buluştu.

Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneğince (DRASED) 5'incisi bu yıl düzenlenen festivalde ilçedeki Özgürlük Meydanı'nda, "Carmen Funebre" oyunu sahnelendi.
Şiddet, korku, umut ve savaş bölgesindeki yaşamı anlatan oyun, meydanı dolduran çocuk ve gençler tarafından ilgiyle seyredildi.
Bazı gençler oyunu cep telefonlarıyla kayda alırken, bazıları da ağaçların üzerinde izledi.
DRASED Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Öktem, oyunun ardından yaptığı açıklamada, dernek olarak Kızıltepeli vatandaşlarla buluşmak istediklerini söyledi.

İlçe halkının heyecanından duydukları memnuniyeti dile getiren Öktem, festivalin Mardin'in yanı sıra ilçelerini de kapsadığını belirtti.

Öktem, ilçeye Polonya'dan gelen ekiple geldiklerine işaret ederek, ekibin son derece güçlü bir oyun sergilediğini dile getirdi.
Kendilerine destek veren Kızıltepe Kaymakamlığı ve belediyeye teşekkür eden Öktem, Mardin'in yanı sıra Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Savur ve Ömerli ilçelerinde bir hafta süresince 36 etkinliğin yapılacağı festivalin, 13 Aralık'ta son bulacağını bildirdi.
Kaynak: AA