Bakan Yıldız: Ahirette bunların hesabını tek tek vereceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kendisi hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasıyla ilgili görüşmelerde herkesin ahirette tek tek hesap vereceğini söyledi.

Bakan Yıldız: Ahirette bunların hesabını tek tek vereceğiz
HDP'nin Soma ve Ermenek başta olmak üzere madenlerde meydana gelen kazalarda sorumluluğu olduğu gerekçesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmaması görüşmelerinde, önergelerin gündeme alınması kabul edilmedi.

Kendisi hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde konuşmak üzere kürsüye çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Biz kömürü daha fazla üretmemiz lazım. Kömürün daha fazla üretilmesini bir suç gibi göstermek doğru bir yaklaşım değil” dedi.

“Maden kazaları bir doğal afet değildir” ifadelerini kullanan Bakan Yıldız, herhangi bir korumacılık ve kollamacılık yapılamayacağını kaydederek, “Bugün adalet karşısında kendisini koruyabilen, şu veya bu gerekçe ile koruyabilen yapıda insanlar oluşmuş olabilir. Sizin ve bizim inandığımız, hep beraber düşündüğümüz, ahirette bunların hesabını tek tek vereceğiz. İnsanların tek başına kanunların karşısında kendisini temize çıkartması yetmez. Ben ham kanunlar karşısında hem de uhrevi kurallar karşısında kendimizi bağlayıcı hissediyorum” diye konuştu.

Bakan Yıldız, TKİ zarar eden bir kuruluş olmadığını, TTK gibi zarar eden kuruluşların da bulunduğunu kaydederek, TKİ'nin fakir fukaraya dağıtılan kömürlerden dolayı hazineden 1.9 milyar alacağının olduğunu söyledi.