'1. Dünya Savaşı'nda İttifak Cephesi'nde Savaş ve Propaganda' Sergisi

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nin (ANAMED) "1. Dünya Savaşı'nda İttifak Cephesinde Savaş ve Propaganda" isimli sergisi, 24 Aralık'ta tarih meraklılarının ziyaretine açılacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 22 Mart 2015'e kadar açık kalacak sergi, Bahattin Öztuncay'ın küratörlüğünde gerçekleştirildi.

1. Dünya Savaşı'nın 100. yılını anmak üzere İttifak Cephesi'nde yer alan devletlerin yürüttüğü propaganda kampanyalarını anlatan sergide, posterlerden kartpostallara, sembolik ödüllerden madalyalara kadar pek çok tarihi doküman yer alacak.
İttifak Devletleri'nin savaş süresince gerçekleştirdiği sanatsal aktiviteler, karşılıklı ziyaretler, eğitim alanındaki iş birlikleri ve yürütülen diğer propaganda araçlarına yer veren sergide, Ömer Koç'un kişisel koleksiyonu da bulunacak.
Sergide Wilhelm Viktor Krausz'un 1915-1916'da Türkiye'de yaptığı ve içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün de bilinen ilk portresinin yer aldığı resim çalışmalarından oluşan "Dünya Savaşında Türkiye'den Resimler ve Çizimler" isimli albümü beğeniye sunulacak.
Yeşim Demir tarafından tasarlanan serginin kataloğu, Vehbi Koç Vakfı'nca yayımlanacak.
Sergi kapsamında, Edhem Eldem, Ayhan Aktar, Sinan Kuneralp, Nazan Maksudyan, Yiğit Akın, Sinan Niyazioğlu, Erol Köroğlu, Londra'dan Benjamin Fortna ve Oxford Üniversitesi'nden Eugene Rogan'ın katılacağı konferans da düzenlenecek.
Kaynak: AA