Belediye Otopark İçin 10 Milyon Lira Topladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2009’dan beri otopark geliri olarak 10 Milyon lira topladığı belirtilirken, toplanan paralarına amacına uygun harcanması önerildi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın soru önergesini cevaplayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2009’dan beri otopark geliri olarak 10 milyon lira topladığını açıkladı.

“PARALARIN 3’TE BİRİ KULLANILDI”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, önergeye verdiği cevapta, “Malatya Belediyesince 1 Ocak 2009 -19 Ağustos 2014 tarihleri arasında toplanan 10 milyon 188 bin 971 TL otopark gelirinin 3 milyon 128 bin TL’si 3 adet otopark yapımında kullanılmış olup kalan kısmı da yine otopark yapımında kullanılacaktır” ifadelerine yer verdi. Ala, yanıtında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nce, yeni planlama sahalarında imar mevzuatına uygun olarak otopark düzenlemesi yapılmakta olduğunu,bu alanlar içerisinde etaplar halinde otopark yapımının planlandığını belirtti.

“TOPLANAN PARALAR AMACINA UYGUN DEĞERLENDİRİLSİN”
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın son dönemlerde en öne çıkan sorunlarının trafik ve otopark olduğunu kaydederek, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan otopark yapımı için topladığı paraları amacına uygun bir şekilde değerlendirmesini istedi. Otopark gelirlerinin bugüne kadar üçte birinin kullanılmasının yanlış olduğunu belirten Ağbaba, son 5 yılda hızla artan araç sayısına göre belediyenin sadece 3 tane otopark yapmasının Malatya’nın sorunlarına nasıl bakıldığının göstergesi olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA