Salmas Belediye Başkanı Mehdizade, Vali Doğan'ı Ziyaret Etti

Gezi amacıyla kente gelen İran'ın Selmas kenti Belediye Başkanı Hasan Mehdizade, Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Mehdizade'yi kapıda karşılayan Doğan, ziyaretin resmi bir program kapsamında gerçekleştirilmediğini, gezi amacıyla kente gelen belediye başkanıyla kendi aralarında bir görüşeceklerini bildirdi.
Sınırda bulunan iki kent arasındaki konular hakkında değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Doğan, "İran Cumhurbaşkanı yardımcısı da kentimizde. Oda turistik amaçla kentimize geldi. Kendisi bizi ziyaret edecekti ama bir sıkıntı çıktığı için gelemedi. Bu ziyaretle İran ve Van arasındaki turizm ilişkilerinin normal rayına girdiğini ifade etmemiz lazım" diye konuştu.

Salmas ile Van'ın çok önemli iki kent olduğunu belirten Mehdizade ise Van'a turistik amaçlı ziyaret gerçekleştirdiğini ve kentin çok güzel olduğunu söyledi.

Daha önceki ziyaretlerinde de iki kent arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çok önemli görüşmeler gerçekleştirdiğini aktaran Mehdizade, "İnşallah Van ile Salmas'ın kardeş kent olması için anlaşma yapacağız" dedi.

Vali Doğan'ı Salmas'a davet ettiklerini ve orada Gelincik Sınır Kapısı'yla ilgili görüşme gerçekleştireceklerini anlatan Mehdizade, şöyle konuştu:
"Oradan bir yolu daha açmak istiyoruz. Salmaz'la Van arasında ortak ticaret yapmak istiyoruz. Gelincik Kapısı açıldığı zaman milyonlarca insan burada en güzel ticareti gerçekleştirecek. Salmas çok güzel bir kent. Çok zengin cemiyeti var. Kapı açıldığı zaman çok önemli ticari ve ekonomik gelişmeler yaşanacak."
Açıklamaların ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: AA