Bozüyük'te Dolmuş Durağı Uygulaması

Bozüyük Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başkomiser Ercan Karataş, dolmuş duraklarına park yapan 115 araca cezai işlem uygulandığını bildirdi.

Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 2 hafta önce şehiriçi halk dolmuşlarının duraklarının belirlenerek faaliyete geçtiğini hatırlatarak, duraklara park yapan sürücülere cezai işlem uygulandığını belirtti.

Şehiriçi trafiğinin düzene girmesi için başlatılan yeni uygulamanın, kararlılıkla devam edeceği vurgusunu yapan Karataş, şöyle konuştu:
"Kentte 2 hafta önce başlatılan dolmuş durakları uygulaması kapsamında sarı çizgilerle belirlenen dolmuş ceplerine park yapan 115 araca, karayolları trafik kanununun ilgili maddesinden 9 bin 200 lira para cezası uygulanmış, 5 araç da otoparka çekilmiştir. Bizim bu uygulamadaki amacımız, şehir içi trafiği düzene sokup, trafik güvenliğini sağlayabilmektir. Dolmuş durağı düzenlemesinde büyük bir mesafe alındı ve uygulama kararlılıkla devam edecektir. Bizim amacımız ceza yazmak değil. Dolmuş duraklarına park yapan sürücüleri öncelikle uyarıyor, uyarılara aldırmayanlara ise cezai işlem uyguluyoruz. Sürücülerin ve vatandaşların gösterdiği duyarlılığın devam etmesini bekliyoruz."
Kaynak: AA