Ahırda Çıkan Yangın 62 Hayvanı Telef Etti

Bingöl’de bir ahırda çıkan yangın, 62 hayvanın telef olmasına sebep oldu.

Ahırda Çıkan Yangın 62 Hayvanı Telef Etti
Tek geçim kaynağı olan hayvanların telef olmasıyla mağduriyetini dile getiren yetiştirici, devletten yardım beklediğini söyledi.


Bingöl Merkez Sütgölü köyünde hayvancılıkla uğraşan Yasin Er’e ait ahırda sabah saatlerinde yangın çıktı. Sebebi henüz öğrenilemeyen yangında ahır içerisinde bulunan 60 küçükbaş hayvan ve iki at yanarak telef oldu. Sabah saat 05.00 civarında çıkan yangını fark eden Yasin Er (55), köylülere haber vererek yardım istedi. Kovalarla su taşıyarak yangına müdahale etmek isteyen köylülerin çabaları sonuçsuz kaldı. Ahırda meydana gelen çökmeler hayvanları dışarıya çıkarmayı güçleştirince 62 hayvan feci bir şekilde telef oldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma, olay yerinde inceleme yaptıktan sonra olayla ilgili soruşturma başlattı. Yangının ardından köye gelen İl Özel İdaresi ve Sancak Belediyesi’ne bağlı iş makineleri, telef olan hayvanları ahırdan çıkararak önceden kazılan yere gömdü.

MAĞDURİYETİNİ DİLE GETİRDİ
Yaşanan olayı anlatan Yasin Er, "Akşam hayvanlarım köylülerin sürüsünden alarak ahıra koydum. İki tane atım vardı onları da getirip içeri bıraktım. Akşam 19.00’da ahırı kapatıp eve gittim. Sabah namazından sonra geldiğimde ahırın üzerinden dumanlar çıkıyordu. O an kimseyi arayamadım, içeri girdim duman ve çökmelerden dolayı tekrar dışarı çıktım. İçeride 60 keçi iki tane at vardı hepsi telef oldu. Mağdurum" diye konuştu

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA