Eşinin Desteğiyle Kanseri Yendi

İzmir'de bir buçuk yıl önce bel ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede lösemi hastası olduğunu öğrenen Keramettin Ok, eşinin desteği ile kanseri yendi.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası Keramettin Ok, bir buçuk yıl önce bel ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucunda kan kanseri hastası olduğunu öğrendi. Hastalığın henüz kemik iliğini ele geçirmediğini fark eden doktorları, hastadan aldıkları kök hücreleri özel bir yöntemle dondurdu, kemoterapi tedavisine başladı.

Hastanede 6 ay kemoterapisi tedavisi gören Ok, özel bir hastanede kendi kök hücreleriyle yapılan nakille lösemiden kurtuldu.
Bu süreçte eşi Sevim Ok'un desteğiyle bir an bile olsun ölümü düşünmediğini anlatan Ok, şunlar söyledi:
"2,5 sene önce babamı kanserden kaybettim. Hastalığımı öğrendiğimde durumun ciddiyetini anladım ve bir şekilde hayata tutunmam gerektiğini fark ettim. Eşim bana bir bebek gibi baktı. Onun sayesinde başaracağıma inandım, öyle de oldu. Çok şükür hastalığı yendim. İnanmak başarmanın yarısıdır, bu hastalığa yakalanan herkesin öncelikle bunu bilmesi lazım."
Kaynak: AA