Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden 500 Öğrenciye Teog Hazırlık Kursu

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce Geleceğiniz Güvende-3 Projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG hazırlık kursu açıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesinde, Geleceğiniz Güvende-3 Projesi ile Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından bölgede suç işleme riski bulunan ve eğitimine devam eden 500 çocuk için Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siirt Akademi'de TEOG hazırlık kursu düzenlendi.

Kursu ziyaret eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve Emniyet Müdürü Metin Özkan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Tutulmaz, çok çalışmanını önemine değinerek, "Hedefli ve gayretli olun. Özellikle matematiği çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Matematiği öğrenmeden hayat yok. Matematik hayatın bir parçası" dedi.

Emniyet Müdürü Özkan da, Siirt Akademideki 4 adet derslikte 7. ve 8. sınıftaki 500 öğrenciye hafta sonları Eğitim Fakültesi mezunu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli 10 polis memuru tarafından kurs verildiğini söyledi.

Maddi durumu kötü öğrencilere ayakkabı ve giyim yardımında bulunduklarını belirten Özkan, "Kurslara katılan öğrencilere tüm dersler konu anlatımlı ders kitabı, tüm dersler yaprak testi, çanta ve kırtasiye malzemesi hediye ediliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA