Kırşehir Ticaret Borsası Açıklaması

Kırşehir Ticaret Borsası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Akreditasyon Sistemi'ne 'B sınıfı' akredite olduğu bildirildi.

Borsadan yapılan yazılı açıklamada, TOBB Akreditasyon Sistemi'nin, borsa ve odalardaki sistemlerin iş dünyası nezdinde saygınlığının artırılması, hizmet türlerinin geliştirilmesi, üyelerine ve dolayısıyla şehre daha faydalı hizmet sunabilmek amacıyla uygulandığı belirtildi.
Odanın, Ocak 2014'de sisteme dahil olduğu ve Nisan sonunda çalışmaları tamamladığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Akreditasyon Sistemi kapsamında 26 Kasım'da borsamıza yapılan denetime TOBB adına Göksü Sevinel, Denetmen Mehmet Besleme katıldı.

Borsamız adına ise, Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Yavuz'un yurt dışında olması sebebi ile Meclis Başkanı Süleyman Kaya ve diğer ilgililer yer aldı. Denetim borsanın hizmet alanları olan canlı hayvan pazarı ve hububat borsasının tanıtımı ile başladı.

Satış salonu ve laboratuvarın gezilmesinin ardından hizmet binasında denetime devam edildi. Açıklanan sonuca göre, borsamız 65 üzerinden 52 puan alarak "B" sınıfı akredite borsa olmaya hak kazandı."
Kaynak: AA