Kemer'deki Kaçak Yapıların Yıkımına Devam Ediliyor

Kemer ilçesinde kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor.

Kemer Belediyesi ekipleri, Beldibi Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki Arslan Çarşısı'nda, işyerlerinin tahliye edilmesinin ardından yıkım işlemlerine devam ediyor. 84 dükkanın bulunduğu çarşıda uygulanan yıkıma, mülk sahipleri itiraz ediyor.
Arslan Çarşısı'nın sahibi Burhan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşının yapıldığı alanın 2B arazisi olduğunu ve kadastrodan onaylattıklarını belirterek, Milli Parklar sınırları girmediklerini savundu.
Beldibi'nin önce Konyaaltı Belediyesine daha sonra da Kemer Belediyesine bağlandığını hatırlatan Arslan, daha önce belediyelerle herhangi bir sorun yaşamadıklarını ifade etti.

Beldibi'nde çok sayıda otelin de ruhsatının bulunmadığını öne süren Arslan, "Ben turizme yararlı bir yer yaptım. Çarşıda 84 tane dükkan var. Halimizi görüyorsunuz" dedi.

Arslan, yıkımı durdurmak için Antalya Valiliğine dilekçeyle başvurduğunu bildirdi.
Çarşıda işyeri bulunan Buket Gürsu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesinin yıkım kararının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Dükkanların boşaltılması için kendilerine süre verilmediğini öne süren Gürsu, zararlarının çok fazla olduğuna dikkati çekti.
İşyerlerinin olduğu bölgenin 2B olmadığını da iddia eden Gürsu, "Buranın tapusu var. Ödemeler yapılmış. Buna rağmen yıkıma geçtiler. Yıkılacaksa otelleri de yıkması lazım. Beldibi 1, 2 ve 3 var. Direkt olarak Beldibi 2'den başladı.

Bu kasıtlı yapılmış birşeydir" dedi.

Kaynak: AA