Chp'nin 'Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi'

CHP'nin "Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi" kapsamında İstanbul Beşiktaş Belediyesi ile Malatya Hekimhan ve Arguvan ilçe belediyeleri kardeş oluyor.

CHP Yerel Yöretimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, partilerinin "Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi"nin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirtti.

Adıyaman'da başlatılan proje kapsamında bugüne kadar Niğde, Muş, Balıkesir, Çanakkale ve Zonguldak'ın ziyaret edildiğini ve belediyelerin kardeşliğinin sağlandığını anımsatan Ağbaba, proje kapsamında Hekimhan ve Arguvan belediyeleriyle İstanbul Beşiktaş Belediyesinin kardeş olmaya hazırlandığını kaydetti.

"Kardeş belediyecilik" fikrinin belediyeler arası araç, teçhizat veya donanım paylaşımının ilerisinde bir düşünce olarak doğduğunu ifade eden Ağbaba, projeyle bölgede gözle görülebilir bir değişiklik yaratılacağı, halkın beğenisini kazanacak çalışmaların yapılmasının planlandığını belirtti.

Projede bugüne kadar önemli mesafeler alındığını kaydeden Ağbaba, "Projemiz meyvelerini vermeye başladı.

Önümüzdeki yaz aylarından itibaren CHP'li belediyelerdeki değişim tüm toplum tarafından görülecek" ifadesini kullandı.
Ağbaba, beraberinde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Beşiktaş Belediye Meclis üyeleriyle yarın Hekimhan ve Arguvan ilçe belediyelerini ziyaret edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA