Cizre Kaymakamlığı'ndan Köy Okullarına Kitap Desteği

Cizre Kaymakamlığı, Mardin gezisine gönderdiği öğrencilerinin eğitim gördüğü 4 köy okuluna 100 temel eserden oluşan kitap setleri hediye etti.

Kaymakamlığının, köy öğrencilerinin okuma alışkanlıklarını yükseltmek amacıyla 100 temel eserden oluşan kitap setlerini Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulhakim Selimoğlu okullara teslim etti.
Kitap setlerini teslim etmek için okullara giden ve öğrencilerle sohbet eden Selimoğlu, Cizre Kaymakamlığın hayata geçirdiği Mektup Arkadaşım Projesine çok sayıda öğrencinin katıldığını, proje sayesinde mektup yazmasını öğrenen öğrencilerin güzel geri dönüşler aldığını ve güzel arkadaşlıklar edindiğini söyledi.

Bu arkadaşlıklar sonucu ve proje kapsamında projeye katılan öğrencilere ödül vermek istediklerini belirten Selimoğlu, şöyle konuştu:
"Dönemin Cizre Kaymakamı Şenol Koca'nın finansman konusundaki desteği sayesinde öğrencilerimizi ve gençlerimizi Mardin gezisine götürdük. Gezi sonucunda artan finansman ile biz yine bu çocuklara faydası dokunması için bu çocukların ve gençlerin eğitim gördüğü okullara 100 temel eserden oluşan birer kitap seti hediye ettik. Bu vesileyle köyleri tek tek dolaşarak hem öğrenci kardeşlerimizle hasret giderdik, hem de öğrencilerimizin okumaları için bu kitap setlerini okul idarecilerine teslim ettik."
Şabani Köyü İlköğretim okulu Müdürü Hasan Doğan ise, "Bu kitaplar, Mardin'e geziye götürmüş öğrencilerimizin bir ödülüydü. Bu kitapların okulumuza ve öğrencilerimize ulaşmasında emekleri olan başta dönemin Cizre Kaymakamı Şenol Koca ve mevcut Kaymakamımız Mehmet Şamil Horasanlı olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüze teşekkür ederiz. Bu tür anlamı yardımların artarak devam etmesini dilerim" dedi.

Öğrenciler de, kendilerine göstermiş oldukları yakın ilgi ve kitap desteğinden dolayı Kaymakamlığa teşekkür etti.

Kaynak: AA