Kadir İnanır'dan Öcalan için konuştu: Halkının önderi!

Kadir İnanır, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın halkının önderi olduğunu söyledi.

Kadir İnanır'dan Öcalan için konuştu: Halkının önderi!
Akil İnsanlar Heyeti üyesi ünlü aktör Kadir İnanır, CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlarken, Öcalan için 'Halkının öderi' ifadesini kullandı.

Çözüm süreci ve Kürt sorunu üzerine yaptığı çıkışlar ile tüm dikkatleri üzerine çeken ünlü sanatçı Kadir  İnanır, PKK lideri Abdullah Öcalan için çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte İnanır'ın açıklamalarından satır başları:

'ADIM AKİLLER LİSTESİNDE OLMASAYDI BENİ DE ALIN DERDİM'


Ben 'Akil İnsanlar' ifadesini hiç kullanmak istiyorum. 'Barış elçileri' demek daha doğru olur. Hatta 'Akiller Heyeti' değil 'barış akademisi' adı kullanılsın diye önerdim. Ben o bölgede yıllarca yaşadım. Oradaki sorunları kim benim kadar bilebilir. Eğer benim adım listede olmasaydı kendim ısrar edecektim beni de alın diye.

'ÖCALAN KENDİ HALKININ ÖNDERİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Öcalan'ın bu süreçteki önemini kabul etmek zorundayız. O gerçekten kendi halkının önderi, lideri. Barışın nimetleri geliştikçe göreceksiniz bu meseleler temelden çözülecek. Ama bunca yılda oluşmuş bir sorunu birden bire çözmek de mümkün değil. Adı üzerinde süreç deniyor.

ERDOĞAN'A KIRGINIM
Kadir İnanır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kırgın olduğunu ifade ederken "Bana abi diyen bir insan abi ama Ahmet Kaya'yla ilgili toplantısındaki kullandığı "o insanlar" içerisine kendimi koymadım. Ahmet Kaya sevgisini benim kadar bu ülkede özümseyemez ve haklarını koruyamaz. Ben o olayda orada yoktur dedim ve "ordaydınız" diye kaba bir kelime kullandım. O yüzden biraz kırgınım kendisine." dedi.

BEYAZ GAZETE