Arapgir'deki Okullarda Yaşanan Su Sıkıntısı Sona Erdi

Arapgir ilçesindeki Kerem Aydınlar Fen Lisesi ve Arapgir Meslek Yüksek Okulunda yaşanan su sıkıntısının, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla giderildiği bildirildi.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, her iki okuldaki öğrencilerin su ihtiyacının taşıma usulüyle giderildiği belirtildi.
Yapılan çalışmalarla suyun musluktan akmasının sağlandığı kaydedilen açıklamada, yaklaşık 750 öğrencinin içme suyu sevinci yaşadığı ifade edildi.
Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da yaptığı açıklamada, Arapgir'in 2014 yılı başından beri susuzluk ve kuraklıkla ciddi bir kavga verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"30'un üzerindeki köyün suyu yok denecek kadar az. Birçok yerin suyu kaynağı tamamen kurudu. Arapgir'in girişinde de Kerem Aydınlar Fen Lisesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Arapgir Meslek Yüksekokulu var. Meslek yüksekokulunun kendine ait bir su kaynağı vardı ama kurudu. Dolayısıyla buradaki 750 öğrenci susuz kaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, Tandırlı Gözesi'nde yeni bir hat oluşturularak buranın içme suyu sorununu halletti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir'e teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA