Denizli'de 'Bonzai' Şarkısı Uyarısı

Denizli Valiliği, uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek amacıyla aldıkları bir dizi tedbirin yanı sıra düğünlerde çalınan bonzai şakısının yasaklanması için güvenlik birimleri ile çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Denizli Valiliği ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi (AMATEM)'in işletilmesine yönelik işbirliği protokolü valilik binasında düzenlenen törenle imzalandı. Protokolle Denizli Devlet Hastanesi (DDH) bünyesindeki AMATEM ile yüz yatak kapasitesine sahip PAÜ Psikiyatri ve Geriatri Bölümünde madde bağımlıları tedavi edilecek.
Törende, gazetecilere açıklamalarda bulunan Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığını belirterek, AMATEM'in sadece Denizli'ye değil bölgeye de hitap edeceğini söyledi.

DDH AMETEM servisinin yeterli olmadığı için PAÜ ile işbirliği yapıldığını ifade eden Kocatepe şunları söyledi:
"Bu tür merkezler Türkiye'nin sayılı yerlerinde bulunuyor. Bazı hastalar tedavi olabilmek için 2-3 ay beklemek zorunda kalıyorlar. Tedavi sürecinde hem aileler, hem de hastalar için çok sıkıntılı geçiyor. Madde bağımlılığı çağın problemlerinden biri ve dünya gençliğini tehdit ediyor. Gençleri bu tür zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak gerekiyor. Genelde aileleri problemli olan gençler seçilerek avlanıyor. Önce uyuşturucu kullanıcısı olan bu gençler daha sonra pazarlamacı yapılıyor. Suçlular yakalanıyor ama büyük uyuşturucu baronları var. Bundan büyük para kazanıyorlar"
- Valilikten "bonzai şarkısı" uyarısı
Vali Kocatepe, kullanımı artan bonzainin kullanımının önüne geçebilmek için valilik olarak, özel günlerde ve düğünlerde müzik olarak dinletilen bonzai şarkısının çalınmaması için de çalışma başlattıklarını belirtti.

Bonzai şarkısının yasaklanması için il Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade eden Kocatepe, "Gençleri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek bu tür şarkıların çalınmaması için emniyet birimlerimiz çalışma yapıyor. Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunuyor. Biz böyle bir karar aldık. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması çok önemli" diye konuştu.

İmza törenine Vali Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli il Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Acar ve Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Vekili Saliha Koçoğlu katıldı.

Kaynak: AA