Rize'de Tünel İnşaatındaki Göçük

Rize Güneyce karayolundaki tünel inşaatında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mustafa Çoban'ın cenazesi, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Rize'de göçükte hayatını kaybeden 9 çocuk babası Mustafa Çoban'ın (50) cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından Devecik Camisi'ne getirildi.

Çoban'ın cenazesi, burada din görevlisi yeğeni Erol Elik tarafından kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

Çoban'ın oğlu Nurullah Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada babasının eksik olan sigorta süresini tamamlamak istediğini belirterek, "Borcumuz da vardı, ev yapmayı düşünüyorduk. Bu eksikleri gidermeye çalışıyorduk. Benim düğün hazırlığım da vardı ancak bu, sonraki işti, öncelikle borcumuzu ödeyip evimizi yapmayı düşünüyorduk" diye konuştu.

Babasının 30 yıllık işçi olduğunu belirten Çoban, "Babam acemiliği yüzünden ölmedi, oradaki ihmaller yüzünden öldü. Ben de bunu araştıracağım, onun zamanı gelecek. Benim babam acemi işçi değil, 30 yıllık işçi. İhmalleri de takip edeceğiz, cezalı olan suçunu da çekecek" dedi.

- "15 gün önce çalışmaya gitti"
Mustafa Çoban'ın ağabeyi Ahmet Çoban da kardeşinin fındıklarının bu yıl yaşanan zirai don nedeniyle yandığını söyledi.

Bu nedenle kardeşinin mecburen çalışmaya gittiğini dile getiren Çoan, "Oğluna düğün yapacaktı. Köyümüzde çalışabilecek bir yer yoktu, çalışmaya gideli de 15 gün olmuştu" ifadesini kullandı.
Rize Güneyce karayolunun 25. kilometresinde yapımı süren bir tünel inşaatının girişinde önceki gün meydana gelen göçükte, Mustafa Çoban (50) hayatını kaybetmiş, Birol Tombul (26), Mehmet Çoban (50) ve Mustafa Çon (50) yaralanmıştı.
Kaynak: AA