Trabzon'da 19. Milli Eğitim Şuraları Okul Güvenliği Toplantısı

Trabzon'da 19. Milli Eğitim Şuraları Okul Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Vali Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik B Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, emniyet ve jandarma teşkilatı, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Vali Öz, 19. Milli Eğitim Şurası hazırlıkları kapsamında geçen ay yapılan toplantıda 4 ana başlığın öne çıktığını belirterek, "Bunlar, eğitim ve okul güvenliğiyle ilgili, okul yöneticilerinin niteliğini geliştirmeye yönelik, öğretmenlerimizin niteliğini geliştirmeye yönelik ve ders programları ve müfredatın iyileştirilmesi yönündeki çalışmalardır" dedi.

Eğitim şurasıyla ilgili olan bazı konuları, il düzeyinde yapacakları düzenlemeler ve çalışmalarla ele alacaklarını ifade eden Vali Öz, "Okul güvenliğiyle ilgili tedbirler bunların başında geliyor. Bu konuda bu güne kadar farklı uygulamalar ve çalışmalar yapıldı. Hem okul içinde hem de okul çevresinde alacağımız tedbirlerle çocuklarımızın eğitim hayatı boyunca güvenli bir ortamda sağlıklı eğitim almalarını sağlayacağız. Tüm bu çalışmaları daha kurumsal olarak belli eylem planı ve stratejiler kapsamında ele almak istiyoruz. Bu alanda projeli çalışmalar yaparak güvenlik birimlerimiz, okul yöneticilerimiz, okul aile birliğimiz ve velilerimizin de işbirliği ile son yıllarda önemli mesafeler aldık" diye konuştu.

Vali Öz, okullar ve çevresinde çok ciddi asayiş olayı yaşamadıklarını ama yine de bu konuda her geçen gün hassasiyetlerini artırmaları gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
"Öğrencilerimizin kötü alışkanlıklara bulaşmaması ve belli sıkıntılarla karşılaşmaması için daha sıkı tedbir almamız gerekiyor. Gerekirse belli büyüklükteki okullarımızda özel güvenlik yapılanmasını da ele alıp değerlendireceğiz. Hepsinden önemlisi okul idarecilerinin, öğrencilerin, okul aile birliği ve velilerin ilişki ve işbirliğini geliştirerek bu sorunun bilinçlenme yoluyla çözülmesidir. Amacımız yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim yapmalarıdır."
Kaynak: AA