Emekliler İçin Modern Dinlenme Evi Açıldı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde emeklilere ait 300 kişi kapasiteli emekli dinlenme evi sözünü, yaklaşık 8 ay sonra yerine getirdi.

Hacı Hasanlı Mahallesi Ulu Cami yanında kütüphanesi, günlük gazetelerin yer aldığı gazete köşesi, modern oturma grupları, yeşil alanları, süs havuzu olan emekli dinlenme evi düzenlenen törenle bugün hizmete açıldı.
Belediye Başkanı Yazgı, açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, emekliler için hazırlanan 300 kişi kapasiteli dinlenme evini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Emekliler için güzel bir mekan oluşturduklarını belirten Yazgı, "Kapalı alanımız 180 metrekare olup 80 kişiye yakın misafirimizi burada ağırlayacağız. Dış alanla birlikte yaklaşık 200 kişi kapasiteli bir yerimiz var. Toplamda 300 kişiye hizmet edebilecek durumdayız" dedi.

-Emeklilere özel indirimli kart
Yazgı, emekli dinlenme evine gelecek misafirleri en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade ederek, "Emeklilerimiz, burada istedikleri gibi vakit geçirebilecekler. Yiyecek ve içecek için de özel bir kart hazırlayacağız. Buraya geldiklerinde ürünlerden indirimli bir şekilde yararlanabilecekler. Tüm vatandaşlarımız burayı istedikleri gibi kullanabilirler. Aksarayımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

30 Mart Yerel Seçimleri'nde verdiği sözü bugün yerine getirdiklerini aktaran Yazgı, şöyle dedi:
"O süre zarfında her kesim ve kurumu ziyaret ediyorduk. Genç, emekli ve kadınlarımız Ulu Cami yakınında özelikle yazın sıcaktan kışın ise soğuktan korumak maksadıyla bir yer istiyorlardı. Allah nasip etti, bizde bu isteği yerine getirdik. Böyle bir alanı emeklilerimize kazandırmış olduk."
Emekli Mahmut Özdemir de kendileri için böyle bir mekanın açılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Burasının açılması bizim için çok güzel oldu. Allah, izin verirse sürekli buraya geleceğiz. Camiden sonra yaşlılar nereye gidecekti ki? Artık yaşlılar buraya gelecek" şeklinde konuştu.

Şehir merkezinde oturacak yer bulamadıklarını aktaran emekli Muhittin Acar ise açılışı gerçekleşen emekli evi sayesinde soğuk ve yağmurdan korunacak bir yere sahip olduklarını kaydetti.

Törene, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aksaray Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Ahmet Koçaş ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA