Deniz Feneri Derneği Bangladeş'te Mescit Yaptırdı

Deniz Feneri Derneği, mülteci konumundaki Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'te mescit yaptırdı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, 500 kişi kapasiteli mescit, medrese olarak da hizmet vererek, günde 100 kişinin eğitim görmesine olanak sağlayacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşayan 2 milyonu aşkın Arakanlı Müslümanın, öz vatanlarında toplumsal ve siyasal baskı altında yaşadığını, 3 milyondan fazlasının ise değişik ülkelere göç ettiğini ifade etti.

Baskı ve zulme maruz kalan Arakanlı Müslümanlar seslerini dünyaya duyuramadığını kaydeden Koçak, ölümden kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların da açlık ve sefaletle baş başa kaldığına değindi.
Koçak, dernek olarak Bangladeş'in Cox Bazaar bölgesindeki Arakan kamplarında sürekli olarak yardım çalışmalarında bulunduğunu kaydederek, şunları kaydetti:
"Temiz içme suyunun bulunmadığı kamplarda bugüne kadar 50 adedi aşkın su kuyusu açtık ve açmaya devam ediyoruz. Derneğimiz kısa süre önce başlattığı bir mescit ve bir medrese yapımını da tamamladı. Bu mescit 500 kişilik cemaat kapasiteli. Ayrıca, medrese görevi de görecek. Her gün 100 talebe burada ilim tahsil edecek. Mescitte görev yapacak olan din görevlisinin bir yıllık maaşı da Deniz Feneri Derneği tarafından karşılanacak. Bir diğer mescidimizin ise inşaat çalışması devam ediyor. Hayırseverlerin desteğiyle 3 mescit çalışması daha yapılacak."
Kaynak: AA