Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan Açıklaması

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Yıllarca El Kaide diye bir öcü çıkardılar. Bu El Kaide'yi içerisine koydukları kendi adamları olan ajanlar vasıtasıyla provokatörler vasıtasıyla istedikleri gibi kullandılar ve El Kaide sayesinde kendi işlerine gelen çok sayıda melaneti işlediler" dedi.

Erbakan Vakfı Malatya Şubesi'nce Malatya Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Dünya ve Türkiye'de gelişen Son Olaylar" Konferası'nda konuşan Erbakan, batılı güçlerin yıllarca El Kaide'yi kullandıklarını söyledi.

"Yıllarca El Kaide diye bir öcü çıkardılar. Bu El Kaide'yi içerisine koydukları kendi adamları olan ajanlar vasıtasıyla provokatörler vasıtasıyla istedikleri gibi kullandılar ve El Kaide sayesinde kendi işlerine gelen çok sayıda melaneti işlediler" diyen Erbakan, "Irak'ın işgal edilmesi, üç parçaya bölünmesi, Afganistan'ın işgal edilmesi, yine arkasından Amerika'nın ve Avrupa'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin arttırılması gibi sayısız melaneti El Kaide diye kendi ürettikleri bir öcü vasıtasıyla gerçekleştirdiler. Bugün şimdi aynı mihraklar benzer bir oyunu da sahneye koyuyorlar. Yeni bir El Kaide oluşturuyorlar. Karşımıza İŞİD'i çıkartıyor. Bu yeni çıkardıkları İŞİD vasıtasıyla kim bilir hangi melanetleri işlemenin peşindeler. Hangi adımları atmanın peşindeler Allah bilir" şeklinde konuştu.

Erbakan, dünya üzerinde bulunan Müslüman coğrafyasının hemen hemen tamamında acının hakim olduğunu ifade etti.

İsrail'in IŞİD'den kurtulmak için Kuzey Irak ve Suriye'de bağımsız bir Kürdistan kurulmasını istediğini aktaran Erbakan, şöyle devam etti:
"Peki İsrail'in, dünya siyonizminin Kürt kardeşlerimizin huzur, barış, refah içerisinde yaşayacakları bir bağımsız devlete sahip olmaları gibi bir amacı olabilir mi? Samimi olarak sadece iyi niyetle bunu bunu düşünüyor olabilirler mi? Elbetteki hayır. Onların asıl hedefi önce istedikleri gibi kullanabilecekleri kukla bir Kürdistan'ın orada kurulması. Bu Kürdistan'ın Türkiye'nin güneydoğusunun, Suriye'nin kuzeyinin, Irak'ın kuzeyinin katılması ve arkasında nihayi hedefleri olan büyük İsrail hedeflerine ulaşmalarıdır. Dolayısıyla bugün İŞİD'i kullanarak Suriye'yi, Irak'ı bölüp parçalara ayırarak orada bir kukla Kürdistan kurmanın peşindedirler."
Programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci de katıldı.

Kaynak: AA