'İnsan-kimlik-mekan Bağlamında Zonguldak' Sempozyumu

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) "İnsan-Kimlik-Mekan Bağlamında Zonguldak" Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin önde gelen bilim insanları ve araştırmacılarının katılacağı sempozyumun 16-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtildi.
BEÜ Karadeniz Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (KARSAM) işbirliğinde düzenlenen sempozyumda, kentin arkeolojik geçmişi, Osmanlı'dan günümüze şehrin siyasi, sosyal ve ekonomik tarihi, Zonguldak ve Türk edebiyatı ilişkisi gibi konularda birçok araştırmanın yer alacağı vurgulandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Efiloğlu, "Sempozyumunun temel hedefleri, kentin ve çevresinin tarihi, coğrafi, kültürel ve sosyolojik özelliklerinin ele alınması, mevcut problemlerin tespit edilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve Zonguldak'ı geniş kitlelere tanıtarak şehrin gelişmesine katkıda bulunulmasıdır. Sempozyumu organize eden akademisyen, araştırmacı ve konunun uzmanlarına ev sahipliği yapacak olan üniversitemiz, Zonguldak'la ilgili çalışmalarına bir yenisini ekleyecektir" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA