Bilecik'te 'Dış Ticarete Değer Katıyoruz' Projesi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen 2014 yılı Teknik Destek Programı kapsamında "Dış ticarete değer katıyoruz" projenin onaylandığı bildirildi.

Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun, yaptığı açıklamada, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi işbirliğinde öğretim görevlisi Mesut Kaplan tarafından hazırlanan ve uzaktan eğitim tekniğiyle yürütülecek projenin Bilecik'te eğitim alanında ilk olacağını, sistemin başarılı olmasıyla firma ve kursiyerlere daha sonra yapılması planlanan eğitim ve uygulamalar içinde örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Dış ticaret mevzuatını tüm yönleriyle öğrenmek isteyen kişilere bu eğitimle dış ticaret konusunda kapsamlı bilgi vermek ve operasyonel uygulama becerisinin kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Uzun, şunları ifade etti:
"Bilecik'te son yıllarda ihracata ilgi olan giderek artmaya başlamıştır. İl nüfusumuzun TR 41 bölgesine göre çok düşük olmasına rağmen 2013 yılının ilk 7 ayında Türkiye'deki 31 ili geride bırakabilmiştir. 2013 yılında 44 firma 61 milyon 537 bin dolar ihracat yapmıştır. İlimizde seramik ve doğaltaş sektörleri ihracatın liderliğini sürdürmektedir. Ayrıca üyelerimiz arasında gerçekleştirdiğimiz ankete göre ilimizdeki firmaların yüzde 85'inden fazlası ihracat işlemlerinin kolaylaştırılması için girişimlerde bulunulmasını ve dış ticaret konusunda eğitim düzenlenmesini talep etmektedir. Dolayısıyla ihracat işlemlerini bilen, dış ülkelerdeki müşterilerle sağlıklı iletişim kurabilen eğitimli personel ihtiyacının giderilmesi adına onaylanan bu projemiz ile bir nebze olsun katkıda bulunma imkanı elde edilecektir. Ayrıca Bilecik TSO olarak ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda AB ve kalkınma ajanslarına projeler hazırlayarak ilimizin bu desteklerden faydalanması için yoğun çaba sarf ediyoruz."
Uzun, proje kapsamında 40 kursiyerin eğitiminin planlandığını bildirdi.
Kaynak: AA