Pakistan-hindistan Sınırındaki Gerginlik

Pakistan'ın Hindistan ile sınır bölgelerinde, Hint askerlerinin son 7 günde ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda şu ana kadar sivil olduklarını bildirilen 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, şu saatlerde Pencap eyaletinin Hindistan sınırındaki Pasrur ve Şakargarh bölgelerinde, Hint askerlerinin ağır silahlar ve havan topları ile düzenlediği saldırılarda 2 sivilin yaralandığı, Pakistan sınır kuvvetlerinin karşılık vermesi ile çatışmanın devam ettiği belirtildi.
Sialkot şehrine bağlı Çarva, Harpal, Pasrur ve Şakargarh bölgelerine düzenlenen saldırılarda çok sayıda evlerinde tahrip olduğu kaydedildi.
Başkent İslamabad'da parlamento binası önünde hükümet karşıtı gösterilerini sürdüren Pakistan Halk Hareketi Lideri Tahir-ul Kadri, Başbakan Navaz Şerif'i sınırdaki saldırılara sessiz kaldığını öne sürerek Şerif'i eleştirdi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz yaptığı açıklamada, Pakistan'ın sınır ihlallerine tahammüllü davrandığını belirterek, Hindistan'ı ateşkese çağırdı.
Kaynak: AA