Kırklareli Dsyb Başkan Dermenci Açıklaması

Kırklareli Damızlık SığŸır YetişŸtiricileri BirliğŸi (DSYB) BaşŸkanı Ali Dermenci, "Besicilerimizin devlet desteğŸi olmadan ahırlarını modernleşŸtirme şŸansı yok" dedi.

Dermenci, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Kırklareli'nin hayvancılıkta önemli bir bölge olduğŸunu söyledi.

Kırklareli'nin hayvan hastalıklarından ari bir bölge olduğŸunu hatırlatan Dermenci, Kırklareli'de modern hayvancılığŸa geçişŸ yapılması gerektiğŸini belirtti.

Besicilerin ağŸıllarını modernize etmesi gerektiğŸini ifade eden Dermenci, şŸöyle devam etti:
"Trakya olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'nın DoğŸu ve Güney DoğŸu'da uyguladığŸı ahır hijyeni ve modernizasyonu yüzde 50 hibe desteklerinden bizlerde yararlanmak istiyoruz. Trakya'da daha modern ve hijyenik hayvancılık yapılmak isteniyorsa bunun ilk adımı ahırların modernizasyonundan geçiyor. Besicilerimizin devlet desteğŸi olmadan ahırlarını modernleşŸtirme şŸansı yok."
Kırklareli'nde modern hayvancılık yapılması gerektiğŸini ifade eden Dermenci, "Hayvan hastalıklarında ari bir bölge olan Kırklareli'ne gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Bu çalışŸmalar ile hayvancılık faaliyetlerinin daha fazla gelişŸeceğŸine ve artacağŸına inanıyorum" şŸeklinde konuşŸtu.
 
Kaynak: AA