Turizm Hareketliliği Yüz Güldürdü

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, bayram dolayısıyla Çukurova ve GAP yöresinde yoğun bir turizm hareketliliği yaşandığını belirterek, "Yaşanan bu hareketlilik turizm firmaları ile turist rehberlerinin yüzünü güldürdü" dedi.

Turizm Hareketliliği Yüz Güldürdü

Akdağ, dini bayramların, örf ve adetlerin yoğun yaşandığı, maneviyatın ön planda olduğu özel günler olduğunu belirtti.

Bu özel günleri daha iyi değerlendirmek için, seyahat acentelerinin tur organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Akdağ, "Düzenlenen bu organizasyonlar, turizmde yoğun hareketlilik yaratmakta ve bu hareketlilik turizmcinin yüzünü güldürmektedir. Kurban bayramı dolayısı ile bölgemizde de yoğun bir turizm hareketliliği yaşanmaktadır. Yaşanan bu hareketlilik turizm firmaları ile turist rehberlerini memnun etmektedir" diye konuştu.

Akdağ, şunları kaydetti:
"Bilindiği gibi turist rehberi, ülkemizin tanıtımında, tur organizasyonlarının vazgeçilmezidir. Aldığımız bu olumlu sinyaller önümüzdeki günlerde bölgemize yönelik, turizm hareketliliğinin artacağı anlamı çıkmaktadır. Bu nedenle, gelen turistlere daha kaliteli hizmet sunabilmek için, rehberlerimize yönelik uzmanlık seminerleri düzenleyeceğiz."
Kaynak: İHA