Suriye'ye Götürülürken Ele Geçirilen Sakalar Doğaya Bırakıldı

Kilis'te, Suriye uyruklu bir kişinin otomobilinde kafeslerde ele geçirilen 350 saka, doğaya salındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen Suriye uyruklu Hamdo H'nin (36) kullandığı otomobili durdurarak arama yaptı.
Araçta, 3 kafeste bulunan 350 saka, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kilis Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.
Hamdo H'ye ise 750 lira idari para cezasının yanı sıra hayvan başına 400 liradan 140 bin lira tazminat cezası uygulandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Malatya 15'inci Bölge Müdür Yardımcısı Şevket Bozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis Şube Müdürlüğünün güzel bir çalışmaya imza attığını bildirdi.
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, Suriyeli bir kişinin yurt dışına çıkarmak için yakaladığı 350 sakayı polisten teslim aldıklarını belirten Bozdağ, "Yakalanması yasak olan saka kuşlarını doğaya bıraktık" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA