Masiad, Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, "Sanayileşme, dünya konjonktürüne ve Türkiye geneline bakacak olursak Malatya çok kötü bir yerde değil" dedi.

Masiad, Yönetim Kurulu Toplantısını Yaptı

Güngör, sanayileşmede Malatya'nın iyi bir yerde olduğunu kaydederek, "Yalnız tek dezavantajı bu yıl yaşanan dondan dolayı özellikle kayısı, sebze ve meyvelerin yanması oldu. Çünkü kayısının 400 milyon TL girdisi olurdu ama bu sene o da olmadı" diye konuştu.

3. Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırıma yönelik ilginin olduğunu ifade eden Güngör, "İstanbul'da büyük yatırımcılarımız Malatya'ya geliyordu. Biz 4. bölgedeyiz. Yatırımcıların birçoğu 4 ve 5. bölgelere kaydı. Malatya'da yatırım yapmak isteyenler, yatırımlarını durdurdular. Bu olmasaydı, 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde belki de yer kalmayabilirdi. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerimizde ise hemen hemen her yer doldu. 3. Organize Sanayi Bölgesi yeni kuruldu ama yatırıma yönelik ilgi var" şeklinde konuştu.

Güngör, Malatya'da yatırım yapılabilecek yeni alanların olduğuna da dikkat çekerek, "Malatya'da yapılacak yatırımlar kapsamında önü açık olan madencilik var. Hekimhan ve Kuluncak madencilik açısından önemli bir potansiyele sahip. Arguvan'da önemli bir bakır rezervi bulmuş durumdalar. Mermerde baya iyi bir yerdeyiz. Akçadağ'da Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulacaktı ama henüz kurulmadı. Kurulursa, yatırım olarak büyük bir avantaj sağlar" ifadelerini kullandı.

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, tüm İslam aleminin ve Malatyalıların Kurban Bayramlarını da tebrik etti.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Öte yandan MASİAD, yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. MASİAD Başkanı İbrahim Güngör'ün başkanlığında MASTAŞ Merkez Ofisi'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında gündeme ilişkin maddeler görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantıda birinci gündem maddesi olarak, dernek çalışma ortamı, altyapı ve insan kaynakları eksiklikleri görüşülerek, üye listesi ve mevcut durum değerlendirildi.

Yürütme kurulu ve komisyonların hayata geçirildiği toplantıda, FKA teknik destek başvurusu için proje önerilerinin alınması ve MASİAD Akademi eğitimlerine katılımın sağlanması için kararlar alındı.

Yönetim kurulu toplantısında ayrıca Ekim, Kasım ve Aralık ayı hedefleri de belirlendi.
Kaynak: İHA