Zaman'dan 'PKK, Cizre’de özerklik ilan etti' haberi

Zaman gazetesinin "PKK, Cizre’de özerklik ilan etti" haberine Şırnak Valiliği'nden yalanlama geldi.

Zaman'dan 'PKK, Cizre’de özerklik ilan etti' haberi
Cemaatin yayın organı Zaman gazetesi bugün skandal bir habere imza attı.

Gazetenin internet sayfasında yer alan haberde PKK'nın Cizre'de özerklik ilan ettiği yazıldı.

Haberde PKK'nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) Şırnak'ın Cizre ilçesinde özerklik ilan ettiği vurgulandı.

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
'Terör örgütünün Cizre'de özerklik ilan ettiği' iddiasına Şırnak Valiliği'nden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, haberin provokasyona yönelik olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

'Zaman Gazetesi ve zaman.com.tr internet adresinde Cizre ilçemiz ile ilgili yayımlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Bu haberin provokasyona yönelik bir haber olduğu değerlendirilmektedir. Çözüm sürecinin gelmiş olduğu bu aşamada, provokasyonlardan herkesin kaçınması önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.'

PARALEL MEDYA YALANA DOYMUYOR
Cemaate yakınlığı ile bilinen bir diğer yayın organı Bugün gazetesi de '11 polise suikast hazırlığı' şeklinde bir haber yayınlamıştı. Haberde 'terör örgütü tarafından, Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 11 polise yönelik suikast hazırlığı yapıldığı, listede olan 11 polisin daha önce Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ve istihbarat birimlerinde çalıştığı, 1 polisin aracına keşif yapıldığı ve 3 polisin evinden hırsızlık yapıldığına dair' iddialara yer verilmişti.

Diyarbakır Valiliği de '11 polise suikast hazırlığı' iddiasının olumsuz algı oluşturma çabası olduğunu bildirdi.