Müsiad İzmir, İnovasyon Seminerinde Buluştu

İnovasyon Uzmanı Salih Keskin, MÜSİAD İzmir Şubesi Üyelerine ‘İnovasyon’ konulu seminer verdi.

Müsiad İzmir, İnovasyon Seminerinde Buluştu
İzmir Park-İzmir Ülkü Yarış Pisti Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli toplantıya çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.


Seminerin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, “Her ay düzenli olarak düzenlediğimiz, konferans, seminerler gibi toplantılarda iş dünyamızın güncel konularda bilgilenmesini amaçlıyoruz. Her toplantımızda konusunda uzman farklı isimleri konuk ederek bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu hafta da üye işletmelerimizde inovatif düşünmeyi teşvik etmek amacıyla yaratıcı fikirlerin iş fikirlerine dönüşmesi sürecinde gerekli olabilecek bilgileri almak üzere düzenlediğimiz seminerde İnovasyon Uzmanı Salih Keskin beyi konuk ediyoruz” dedi.

İnovasyon Uzmanı Salih Keskin tarafından gerçekleştirilen seminerde ana konu değişime bağlı olarak farklı modeller geliştirme yöntemleri oldu. Seminerde, İnovasyon nedir? İnteraktif yöntemle inovasyon çalışması, Ülkemizde ve dünyadan inovasyon örnekleri, inovasyon yapma yolları, inovasyonun firmalara olan katkıları, inovasyon kültürünün yerleşmesini kolaylaştırmak için uygulama modelleri, Örnekler üzerinden inovasyon modellemeleri, pazarlamada inovasyon stratejileri gibi konularda sunum yapıldı.

İnovasyonun, ‘yeni ve değişik bir şey yapmak’ anlamındaki Latince ‘innovare’ kökünden türetildiğini ifade eden, Keskin, “Türkçe karşılığı olarak kullanılan ‘yenilenme’ denilebilir” dedi.

En basit tanımıyla inovasyon, farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır diye konuşan Keskin, “Bu fikirler, daha önce çözülmemiş sorunları çözmek veya daha önce karşılanmayan ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla geliştirilebilir. Ya da zaten var olan pek çok ürün ve hizmeti daha güzel, daha kullanışlı, daha çok insanın işine yarayacak hale getirmeyi amaçlayabilir. Bu fikirlerin hayata geçirilmesi ve ortaya ürün, hizmet veya iş yapış yöntemlerinin çıkarılmasıyla ve ardından bu ürün ve hizmetlerin satılmaya veya iş yapış yöntemlerinin uygulanmaya başlanmasıyla inovasyon yapılmış olur” dedi.

İnovasyon ciddi çaba harcamayı ve firmada bir kültür oluşturulmasını gerektiren bir süreç olduğunu söyleyen Salih Keskin, “Araştırmalarda dünyanın birçok ülkesinde uzun süre ayakta kalan firmaların hemen hemen tek benzer özelliğinin inovasyon olduğuna rastlanıştır. Bu konunun önemini bir kat daha arttırıyor. Keza bu firmalarımız için önemli bir işarettir. Firmanın inovasyon yapması için bütün çalışanlarının bu iklime uygun olması oldukça önemlidir” dedi.

Seminerin sonunda MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, İnovasyon Uzmanı Salih Keskin’e sunumundan dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.
Kaynak: İHA