Kurban Bayramında Manisa Emniyetinden Sıkı Tedbir

Bakanlar Kurulu kararı ile 5 güne çıkarılan Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla Manisa Emniyet Müdürlüğü her zaman uygulanan tedbirlere ek olarak yeni tedbirler aldı.

Kurban Bayramında Manisa Emniyetinden Sıkı Tedbir

Manisa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada her zaman uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak karayollarında alınan ek tedbirlerde görev, yetki ve sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde planlanarak uygulanacağı açıklandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından bayrama özel alınan ek tedbirler şöyle:
“Bayram süresince alınacak tedbirlerle ilgili olarak ekip sayısı arttırılarak sorumluluk alanımızda önemli geçiş noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak. Arife günü alış veriş merkezleri civarında ve özellikle şehir merkezindeki ana caddelerde ekiplerimiz ring halinde bulunarak trafik düzenini sağlamaya yönelik tedbirleri uygulayarak trafik akışını sağlayacak. Bayram tatili süresince farklı saat ve noktalarda hız, kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama ve ihbarlı kontrollerde bulunulacak, terminal giriş-çıkış noktalarında takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek. Terminal çıkışında araç sürücülerinin alkollü, yorgun, uykusuz olup olmadıkları kontrol edilecek ve kural dışı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılacak. Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek, vatandaşlarımızın zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacak ayrıca 155 Polis İmdat ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüzün 0 236 233 51 61, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzün 0 236 233 06 73 no’lu telefonlarını arayan vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Denetimlerde yorgunluğu, uykusuzluğu veya süre ihlali tespit edilen sürücülerin Bölge Trafik ekiplerimizce dinlenmeleri sağlanacak, çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir.”
Yapılan açıklamada ayrıca tüm alınan tedbirlere ilave olarak vatandaşların trafik kazalarında korunmaları için tüm trafik kurallarına uymalarının yanında bazı önlemler de almaları istendi.

Yapılan açıklamada vatandaşların yağışlı havalarda hız azaltmaları, araç kullanırken dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmaları ve uykusuz araç kullanılmamaları istendi. Yapılan açıklamada sürücülerden şu hususlara dikkat etmeleri istendi:
“Araç bakımlarının yapılarak yola çıkılması, araç sürüş pozisyonunun en uygun duruma getirilmesi, trafikte kararsız davranılmaması, yakın takipten kaçınılması, alkollü araç kullanılmaması, emniyet kemerinin mutlaka takılı olması, ıslak zeminlerde direksiyonda sert hareketlerden kaçınılması, hız limitlerine, sollama kurallarına, trafik ışıklarına ve işaretlerine uyulması, olası kazalardan korunmada etkili olacaktır. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar ve iyi bayramlar dileriz.”
Kaynak: İHA