Ziraat Bahçesi Ekonomiye Kazandırılacak

Bayramiç ilçesinde, mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğüne ait 581 dekarlık ziraat bahçesi ekonomiye kazandırılacak. Arazi fizibilite çalışmasının tamamlanmasının ardından 30 yıllığına özel sektöre kiraya verilecek.

Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, inceleme yapmak ve yetkililerden bilgi almak amacıyla ilçeye gelerek Kaymakam Kemal Kızılkaya ile görüştü.
Ziyarette Batuk'a İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, Kepez Meyvecilik Şirketi adına Hamza Aygün, Çanakkale Ticaret Borsası adına Necmi Yıldırım, Çanakkale Ticaret Odası adına Ercan Ekim, İÇDAŞ Tarım Müdürü Turgut Odabaşı ve görevliler eşlik etti.
Mustafa Nazlım, yaptığı açıklamada, bahçenin 1968 yılında kurulduğunu ve Türkiye'nin önemli asma çubuğu merkezi olduğunu söyledi.

Özelleştirmenin ardından buradaki asma çubuğu üretiminin son bulduğunu ifade eden Nazlım, ülke genelinde asma üretimi açısından önemli talebin olduğunu, bu talebinde önemli bir kısmının İsrail'in sağladığını bildirdi.
Batuk, özel sektör temsilcilerininde görüşünü alarak en kısa sürede arazinin toprak analizinin yaptırılması ve arazi ile ilgili fizibilite çalışmalarının yapılıp rapor haline getirilmesi konusunda görüş belirtti.

Kaynak: AA