Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "MHP'nin ideolojisini, bayrağını, flamasını, işaretini öne çıkararak kitleler sokağa çıksa, çıkartılsa Sayın Bahçeli veya diğer siyasiler de bunun önünü açsa Türkiye'de iç savaş çıkar. Bunun kimseye faydası yok" dedi.

Tan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Meclis'e yeni Terörle Mücadele Yasası sevk ettiğini, "Türkiye demokratikleşecek, yeni anayasa yapılacak, Terörle Mücadele Yasası kaldırılacak" derken 12 Eylül dönemindeki, Tansu Çiller dönemindeki yasalara dönüldüğünü savundu.
Adalet Bakanı ve hükümet yetkililerinin, "Bunların hiçbirinin güvenlik tedbirleriyle alakası yok" dediğini ifade eden Tan,"Neyle alakası var? Güvenlik paketi, güvenlik torbası değil, peki şeker çuvalı mı? 141, 142, 163'ü de bu paketin içine koysalar, tam tüy diker" diye konuştu.

Altan, başka birinin, "Getirdiğimiz maddelere bakın, bunların hiçbiri sizin eleştirdiğiniz gibi değil Avrupa ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa'daki gibi terörle mücadele maddelerinin aynısıdır. Orada neler varsa, aynı maddeleri getiriyoruz" dediğini belirten Tan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İngiltere, Fransa, Almanya, AB kriterlerindeki tüm demokratikleşme yasalarını getir, bunu da getir, sonra da bizi Taksim meydanında as, için rahat olsun. Biz de bu bayramın, demokrasi bayramının kurbanı olalım. Getir bunları, iki paketi de beraber koy. Türkiye'nin bu kaostan çıkmasının tek yolu var, radikal, cesur bir demokratik hamle, adım. Ne zaman bugün, bu gece. Bunu yapamazsa, bu iş tekrar geriye saracak. Bu ülke yanarsa da hepimiz yanacak."
Tan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son eylemlere ilişkin açıklamasını, kendilerinin de yapması gerektiğine yönelik sözleri soruldu. Tan, "Bugün Türkiye'nin her şehrinde Gaziantep, Adana, İstanbul'un bazı semtlerinde olduğu gibi MHP'nin ideolojisini, bayrağını, flamasını, işaretini öne çıkararak kitleler sokağa çıksa, çıkartılsa -çıkartılmak isteyenler var ki çıktılar- Sayın Bahçeli veya diğer siyasiler de bunun önünü açsa Türkiye'de iç savaş çıkar. Bunun kimseye faydası yok" diye konuştu.


-"Eşimin dayısının çocukları orada çarpışıyor"

HDP'nin hata yapıp yapmadığı sorusu üzerine Tan, hata değil, eksik olduğunu ifade etti.

Tan, kasıt, hata olmadığını savundu.
Tan, "İmam bilmem ne ederse, cemaat bilmem ne yapar diye bir ifade var. Sayın Cumhurbaşkanı, bir siyasi liderin bile kullanmaması gereken bir şekilde, 'PKK da IŞİD de bir' diyor. PKK ile müzakere yapıyorsun. İnsanlar bir aydır gece orada yatamazken, çocukları orada IŞİD'e karşı savaşırken, benim eşimin dayısının üç çocuğu fiilen orada çarpışıyor... Bunu nasıl kullanıyorsun, gidip Islahiye'de kullanıyorsun" diye konuştu.

"Eylem çağrısını yanlış mı buluyorsunuz?" sorusuna Tan, "Bu gece olsa, yine eylem çağrısında bulunuruz" karşılığını verdi.
Kaynak: AA