Eskişehir, Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması'na Aday Oldu

Dünyada 259 büyük kentin başvurduğu, "2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması"nda Eskişehir, Kent Belleği Müzesi Projesi ile ilk 15 büyük kent arasına girmeyi başardı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 27-29 Kasım tarihinde Çin'in Guangzhou kentinde yapılacak konferansta 26 juri üyesi ve internetten verilecek oylarla ilk 5 kent belirlenecek.
Uluslararası Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) bünyesinde yer alan Uluslararası Kardeş Kentler Konferansı ile düzenlenen "2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Yarışması"na Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Kent Belleği Müzesi, Den Haag Müzesi arasında kurulan Kültürler arası bellek alışverişi projesi ile katıldı.

Toplam 259 büyük kentin başvurduğu yarışmada projelerin incelenmesi sonucu aralarında Eskişehir'in de bulunduğu ilk 15 büyük kent belirlendi.
Büyük ödülü belirleyecek olan 26 jüri üyesinin dışında finale kalan kentlere internetten online olarak oy verilebilecek.
Türkiye'de ve yurt dışında yaşayan herkes, internetten https://www.guangzhouaward.org/624/content_1481.html linkini tıklayarak Eskişehir'e oy verebilecek.
Sayfada yer alan "WE NEED YOUR OPINION!" yazılı bölümden "Online-polular City" tuşunu tıklayıp çıkacak dünya haritasında Eskişehir'in tıklanması gerekiyor.
Kaynak: AA