Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinliği

Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programda 'Cami ve Gençlik' konferansı verildi.

Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası  Etkinliği

Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle müftülük konferans salonunda program düzenlendi.

Programa Vali Ömer Faruk Koçak, İl Müftüsü Peyami Göngör, Türk Diyanet-Sen GenelBaşkanı Hazım Zeki Sergi, diğer protokol üyeleri ve din adamları katıldı.

Burada konuşan Vali Koçak, "Cami aslında adını beytullahtan ömür büyüt olan bütün Allahın evlerininin anası olan ve ilk mescit olan Kabe-i muazzamadan alır. Kabe bütün dinler bütün her şey aslında insan için yaratılmış. Bütün her şey kainatın varlığına sebep Hz. Peygamber (sav) hürmetine yaratılmış dolayısıyla bütün işler insan için. Caminin içinde de insan olmazsa camiler aslında bir anlam ifade etmez. Cami içerisinde görev yapan din adamlarımız eğer insanlarla konuşamazsa toplumun bütün kesimiyle konuşamazsa aslında camiler görevini ifa edemez" dedi

İl Müftüsü Peyami Güngör ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1986'dan bu yana kutlanmakta olan Camiler Haftası'nın 2003 yılından itibarende Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak bu seneki Camiler Haftası konusunun 'Cami ve gençlik' olduğunu söyledi.

Varlıktaki her şeyin insanın ilgi, alakasıyla önem ve anlam kazandığını belirten Türk Diyanet-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi de, "Camilerimiz toplumsal hayatımızda gerçekten çok önemli yeri olan mekanlardır. Allah'ın evidir, Beytullah'tır ve onun şubeleri olan konumdadır. Burada cenab-ı Allah hepimize hayırlı hizmetler sunmayı nasip etsin. Tabi bu camilerin esas süsü olan din görevlisi arkadaşlarımız ki milletimizin doğumundan ölümüne kadar sosyal bir hizmet sunanlar. Bu cefakar ve fedakar insanlarımız toplumumuzun gönül köprülerini kurarlar ki bu kurdukları köprülerde ülkemizin sosyal barışına çok büyük katkıda bulunurlar. Hayatta iki şey her şey için çok önemlidir, nefes alabilmek, 2 nefes verebilmek. Toplumumuz için, milletimiz için, dinimiz, diyanetimiz için nefes alabilmeyi cümlemizi nasip etsin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Erdem 'Cami ve gençlik' konferansı verdi.

Konferans sonrası Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, cami bakımı ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için yaptığı sosyal çalışmalardan dolayı Çatal Çeşme Camisi imamı Fikri Çelik'e takdirname belgesi verdi.
Kaynak: İHA