Almanya'da Demiryolu Çalışanlarının Grevi Ulaşımı Aksattı

Almanya Tren Makinistleri Sendikası (GDL) Almanya genelinde başlattığı grev, Frankfurt merkez tren istasyonunda aksaklıklara neden oldu.

Bugün saat 14.00'da başlayan ve perşembe saat 04.00'a kadar sürecek grev, Almanya'nın Frankfurt merkez tren istasyonunda ulaşımda aksaklıklarına sebep oldu. Almanya genelini kapsayan grev sebebiyle çok sayıda yolcu seyahat planını değiştirmek zorunda kaldı.
Biletlerini değiştirmek ve bilgi almak isteyen yolcular uzun kuyruklar oluştururken, Duetsche Bahn yetkilileri bilet değişim işlemleri için bilgi-destek masaları kurdu. Grev sebebiyle mağdur olan yolcuların, internet üzerinden biletlerini değiştirebilecekleri ve yolcuların mağduriyetlerinin giderileceği açıklandı.
Rhein-Main Taşımacılık Birliği'nde yapılan açıklamada, bazı bölgelere alternatif seferler gerçekleştirildiği ve Frankfurt Havalimanı'na tren bağlantılarının devam ettiği belirtildi.
Öte yandan söz konusu greve rağmen, planlanan uzun mesafeli trenlerin üçte ikisinin bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Kaynak: AA