Kardeşlik ve Barış İçin Etli Pilav Dağıtıldı

Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 'Etli Pilav Günü' bu yıl kardeşlik ve barış için düzenlendi.

Kardeşlik ve Barış İçin Etli Pilav Dağıtıldı

Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen 'Etli Pilav Günü', Elazığ'da Perşembe Pazarı alanında gerçekleştirildi.

Bu yıl 12.si gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma ve Yayma Derneği Elazığ Şube Başkanı Ali Çoban, son dönemlerde yaşanan sokak olaylarına dikkat çekti. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Çoban, bu tür organizasyonlarla barışa ve birlik beraberliğe katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz da böylesi bir organizasyona katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, kardeşlik ve birlik beraberliğin önemine vurgu yaptı. İnsanlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Yanılmaz, böylesi faaliyetlerin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından yemek duası okunarak katılımcılara etli pilav ikram edildi. Program Alevi dedesinin konseri ve çeşitli yarışmalarla sona erdi.
Kaynak: İHA