İzmir'de 'Akdeniz'in Geleceği' Temalı Mimarlık Çalıştayı Düzenlenecek

Gediz Üniversitesi ve mimarlık eğitiminde uluslararası üne sahip Architectural Association (AA) işbirliğiyle 29 Ocak-8 Şubat 2015 tarihlerinde "Akdeniz'in geleceği" temalı mimarlık çalıştayı düzenleneceği bildirildi.

Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Erdoğdu Erkarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Architectural Association gibi ekol bir mimarlık okulunun İzmir'e gelmesinin çok önemli olduğunu, mimarlık okulunun İzmir'in hem tanıtımı hem de şehirleşmede sağlıklı gelişimi ve kentsel dönüşüm açısından katkıları olacağını kaydetti.

Okulun bu temayla daha önce Yunanistan'da, Hırvatistan'da, Cezayir'de ve Beyrut'ta da düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Erkarslan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Ülkemiz ve İzmir için ise bir ilk olacak. Öncesinde öğrencilerimiz ön çalışma gerçekleştirecek. Tüm sahil boyu taranacak, özellikle kıyı kullanımına yoğunlaşılacak. Katılımcılarla paylaşılacak bu çalışmalar ışığında da detaylı saha incelemeleri yapılacak. Gelecek yılın başından itibaren mimarlık çevreleri bu toprakları konuşacak, gözler üzerimize çevrilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi'nin de desteklediği, Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölümü olarak ev sahipliğini üstlendiğimiz bu uluslararası organizasyon kentimizi dünya kamuoyuna taşıyacak."

Kaynak: AA