Bm Genel Sekreteri Ban, Tunus'ta

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, tüm ülkelere, Ebola virüsü ile mücadelede destek olmaları çağrısında bulundu.

Tunus'taki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Munci El-Hamidi ile basın toplantısı düzenlenen Ban, dünya ülkelerinden 4 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola virüsü ile mücadeleye destek vermelerini istedi.
BM'nin, virüsle mücadele için çok zaman harcadığını, yol haritası hazırladığını ve Afrika ülkelerine heyetler gönderdiğini belirten Ban, "Bu salgının ve virüsün yayılmasını önlemek için güç yetirebilen tüm dünya ülkelerini maddi destek vermeye çağırıyorum" dedi.

Libya'daki gelişmeleri de değerlendiren Ban, "Libya'daki güvenlik durumları BM için endişe kaynağı. Libya'nın istikrarı ve barışı önemli iki faktördür. Çatışan taraflarla görüşmek ve onları diyaloğa davet etmek amacıyla özel temsilci gönderdik. Şiddet durmalı, silahlar bırakılarak diyalog masasına oturulmalı" diye konuştu.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Tunus'a gelen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, ziyaretini yarın tamamlaması bekleniyor.
Kaynak: AA