Vepsaş Bayram Öncesi Vatandaşları Sevindirdi

Vangölü Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (VEPSAŞ), 2013 yılı ve öncesinden borcu bulunan müşterilerin, bir ay içinde borcunu ödemesi halinde, borca işlenmiş gecikme zammının tamanından vazgeçecek.

Kentteki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen VEPSAŞ Van Şirket Müdürü Zafer Türüt, şirketin yönetim kurulunun, bayram öncesi 2013 yılı ve öncesine ait borçlara ait gecikme faizlerine af getirdiğini söyledi.

Bu affın Hakkari, Van, Bitlis ve Muş illerini kapsayacağını kaydeden Türüt, şöyle konuştu:
"2013 yılı ve öncesinden borcu bulunan müşterilerimizin borçlarını, 31.10|2014 tarihi mesai saati bitimine kadar ödemeleri halinde, ödenmemiş borçlara işlenmiş olan gecikme zammının tamamından vazgeçileceğini müşterilerimize müjdeliyoruz. Müşterilerimizin bu borçtan istifade etmelerini ve kendilerine tanınan bu önemli fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz. Müşterilerimiz borçlarını veznelerimize, anlaşmalı bankalara ve Faturamatik bayileri ile PTT ödeme gişelerine ödeyebilir."
Borçlarını ödemeyen müşterilerin elektriklerinin kesileceğini belirten Türüt, bu kişiler hakkında faizli alacak icra takip davaları başlatılacağını ifade etti.

Gazetecilerin kentte yaşanan elektrik kesintilerini sorması üzerine Türüt, kesintilerin hatların havai olmasından kaynaklandığını, olumsuz hava şartlarına iletkenlerin dayanmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Türüt, şunları dile getirdi:
"Bazen vatandaşların tepkisiyle karşılaşabiliyoruz. Lokal sıkıntılar var. Hatlar deforme oluyor, yıpranıyor. 8 aylık kışın yarattığı sıkıntıyı, 3-4 ayda gidermeye çalışıyoruz. Onarım ve bakım için kesim yapıyoruz. Vatandaş buna isyan ediyor. Bütün pano ve kablolarımız kışın hasar görüyor. Ayrıca karayolları ve belediyelerin yol yapım çalışmaları da bize olumsuz etkiliyor. Yapılan yollardaki elektrik direklerini kaldırmamızı istiyorlar. Bu nedenle de kesintiler yapıyoruz.
Kayıp kaçak konusuna da değinen Türüt, geçmişte devletin kayıp kaçak oranını süsbanse ettiğini, ancak özel sektörün bunu yapmadığını, ancak buna rağmen Van bölgesinde şirketin her ay açık verdiğini söyledi.

Türüt, "Kayıp kaçak bölgenin bir gerçeği. Aldığımız önlemlerin yanı sıra artık vatandaşa elektriği israf etmemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca kaçak kullanmayan vatandaşın ne günahı var" diye konuştu.

VEPSAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu ise şirket olarak uyguladıkları affın önemine değindi.
Geçmişte uygulanan faiz affının 2012 ve öncesini kapsadığını anımsatan Okuducu, "Bu uygulamaya halkın çok yoğun talebi oldu. Özellikle sanayiciler ve iş adamları affın uzatılmasını istedi. Bu kez yönetim kurulu 2013 yılını da affa dahil etti. Gecikme faizlerini silme kararı aldı. Af başlamış durumda" dedi.

Kaynak: AA