Murat Öztük Objektifi İle ‘‘gökyüzünden Kayıp Kent Bathonea’’

Küçükçekmece Göl Havzasında tarihi eserleri ortaya çıkarmak için yapılan arkeolojik kazı çalışmalarına gökyüzünden çektiği görüntü ve fotoğraflarla destek veren gökyüzü muhabiri Murat Öztürk adına kazı ekibi tarafından fotoğraf sergisi düzenlendi.

Serginin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.


İstanbul İl Özel İdaresi, Küçükçekmece Göl Havzasında tarihi eserleri ortaya çıkarmak için, 5 yıldır yapılan Bathonea kazı ve araştırmaları çalışmalarının belgeselini yaptı. 55 dakika süren belgelin yönetmenliğini ise Nihat Ağırbaş yaptı. İl Özel İdaresi toplantı salonunda izlemeye sunulan belgeseli Vali Hüseyin Avni Mutlu da izledi.

Oldukça renkli sahnelerin yer aldığı belgeseli yorumlayan Vali Mutlu emeği geçen herkese teşekkür etti. Kazı çalışmaları ile birlikte İstanbul’un bilinmeyen tarihinin ön plana çıktığını belirten Vali Mutlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘İstanbul tarihimizin çeyiz sandığıdır’ diyor. Geçekten bizim bu sandığı açıp araştırıp bulmamız gereken çok şey var” dedi.

Vali Mutlu, özellikle bu güzel eserle de Murat Öztürk dostumuzu rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Biraz sonra hava fotoğrafları ile ilgili o güzel sergiyi açacağız. Onunda bu konuda çok büyük emekleri var. Onu da şükranla ve rahmetle anmak istiyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, kazılara gökyüzünden çektiği görüntü ve fotoğraflarla destek veren gökyüzü Muhabiri Murat Öztürk adına açılan “Gökyüzünden Bathonea” adlı fotoğraf sergisini gezdiler.

Merhum gökyüzü muhabiri Murat Öztürk’ün kendisi gibi pilot olan kızı Pelin Öztürk, babasının Bathonea kazı çalışmasına verdiği desteği kendisinin vermeye devam edeceğini söyledi.

Öztürk’ün eşi Nilgün Öztürk ise serginin açılışında emek verenlere teşekkür ederek, “Biz yapılan her güzel işi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA