Muğla'da 41 Okulda Etkileşimli Tahta Kurulumu Tamamlandı

Muğla'da, Fırsatları Artırma Teknolojiyi Geliştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında 41 okulda etkileşimli tahta kurulumunun tamamlandığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yemen Akyüz, Milli Eğitim Müdürlüğünün 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında hazırlanan brifing dosyasını Vali Mustafa Hakan Güvençer'e sundu.
Muğla'daki eğitim durumu hakkında bilgi veren Akyüz, "İl genelinde özellikle yatılı ve taşımalı okullarımız başta olmak üzere tüm okullarımızı, müdür yardımcıları ve şube müdürleri arasında paylaştırarak ziyaretler yapılmaktadır. Ayrıca eğitim denetmenlerimizin rehberlik amaçlı ziyaretleri de planlı olarak devam etmektedir" dedi.

Akyüz, eğitim hizmetlerinin geniş kesimlere ulaşması için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından sosyal ve kültürel alanda 132 kurs açıldığını, bu kapsamda 2 bin 13 kişinin belge aldığını ifade etti.

FATİH Projesi'ne değinen Akyüz, şöyle konuştu:
"FATİH Projesi kapsamında ilimizde 41 okulda etkileşimli tahta kurulumu tamamlandı. Bu okullarımızdan 38'inin altyapı kurulum işlemleri bitirilmiştir. FATİH Projesi uygulanan okullarımıza 77 bilişim teknolojileri rehber öğretmeni görevlendirilerek okullarımızda öğretmenlerimize bilişim alanında destek sağlanmıştır."
BİLGE Hareketi Projesi'nin de uygulamalarının başladığına işaret eden Akyüz, "Bilgi-beceri, iletişim, liderlik, görgü, erdem konu başlıkları altında, 'Eğitim yönetimi, okuyorum-yazıyorum-anlıyorum, kültürümle kucaklaşıyorum, dede-nine-torun buluşmaları, biz bir aileyiz, mutlu birey huzurlu toplum, okullarda kalite uygulamaları, eğitimde iyi örnekler, olimpiyatlara hazırlanıyorum, meslek tanıtımı, kardeş okul ve spor ligleri' olarak planlanan faaliyetler 2 öğretim yılını kapsayacak ve mayıs ayından itibaren yapılan çalışmalar sergilenecek" diye konuştu.

Kaynak: AA